Česká golfová federace

Aktuality

V Berouně česká špička nezklamala

V Berouně česká špička nezklamala

Tomáš Přikryl, Sobota 5. října 2024

Přesunutí turnaje Challenge tour z května na říjen bylo skvělou volbou. Hráči si pochvalovali kvalitu Berouna. Jiří Zuska bojoval o prodloužení turnajové sezony. Nejlepším Čechem se stal Filip Mrůzek. Amatér Matouš Zach se v šestnácti letech vyrovnal profesionálům.

D+D Real Czech Challenge byl skvělou tečkou za náročnou golfovou sezónou v Berouně. Po turnajích Ladies European Tour, Czech Open a finále extraligy přišel na řadu odložený turnaj druhé nejvyšší evropské série. Hřiště se postupně dostalo do vynikající kondice a hráči si nemohli vynachválit hlavně berounské greeny. „Za 15 let klubu byl tohle ten nejtěžší rok. Přesto se nám i díky obrovsky vstřícnému přístupu Ladies European Tour, European Tour a promotérů turnajů pánů Koželuha a Dědka podařilo obě vrcholné akce odehrát," komentuje prezident klubu Vojtěch Matějček fakt, že byl turnaj odložen z května na říjen.

I tentokrát se počet startujících českých hráčů změnil na poslední chvíli. Jestliže na D+D Real Czech Masters do turnaje vklouznul na poslední chvíli Stanislav Matuš, tak podobný příběh zažil tentokrát jiný profesionál – Petr Hrubý, který se do Berouna chystal pouze jako caddie: „Měl jsem v plánu, že přijedu kedit Peťovi Janíkovi, jsme blízcí kamarádi. Po Q-School v Dánsku, která mi nevyšla, jsem nesáhl na hole, chodil jsem do fitka a spíš jsem tak relaxoval. Sem jsem jel s tím, že se projdu na bagu, ale na poslední chvíli jsem se dozvěděl, že budu sám hrát,“ řekl Hrubý po prvním kole. Bohužel ani jemu, ani Petrovi Janíkovi se do finálových bojů projít nepodařilo.

Amatérskou hvězdou se stal vítěz Mezinárodního mistrovství na rány v Karlových Varech Matouš Zach. Ten ve druhém kolem zahrál své životní kolo za -7 ran: „Je to nejlepší výsledek, který jsem kdy zahrál. Mínus sedm jsem ještě neměl, zatím nejlépe mínus šest. I s tím, že je to par 70, je to opravdu dobré kolo," komentoval druhý den Matouš Zach.

Do finálových bojů prošel s Matoušem Zachem i jeho bratr Šimon Zach, dále Aleš Kořínek a na čele hrající Jiří Zuska a Filip Mrůzek. Dva posledně jmenovaní se před závěrečným kolem usadili v první desítce. Oba na děleném osmém místě zahráli tři kola s výsledkem -14 ran.

Vrchní pozice leaderboardu dávala Jiřímu Zuskovi šanci na získání důležitých bodů do celkového žebříčku Challenge tour, ve kterém by se po berounském turnaji potřeboval posunout alespoň na 75. místo. To by mu zajišťovalo účast na dalších turnajích v Číně a možnost zabojovat o plnou hrací kartu pro příští rok: „Leaderboard raději moc nestuduju, budu se snažit znovu zahrát co nejlépe a pak se půjdu podívat na konečný výsledek,“ řekl Jiří Zuska po třetím odehraném kole.

V závěrečném kole však tzv. došel Zuskovi dech: „Dnešek už nebyl tak vydařený, neputtoval jsem dobře. A i kvůli tomu není konečné umístění takové, na které jsem mohl dosáhnout. Ale jinak to byl výborný turnaj, pohodový týden,“ hodnotil Jiří Zuska své 23. dělené místo v Berouně. Nejlepším českých hráčem se stal na děleném šestnáctém místě Filip Mrůzek: „Mám za sebou dobrý turnaj. Dneska jedno bogey, které přišlo po krtkovi na tříparu, ale zbytek byl dobrý. Zahrál jsem tři birdie, navíc mi tam nepadaly putty. V poli jsem hrál ale fakt dobře, stabilně fairway-green. Jestli jsem dnes minul jeden green na té sedmnáctce? Jsem spokojený.“

Šimon Zach se dotáhl na svého bratra Matouše a společně se umístili na dělené 40. příčce. Aleš Kořínek poslední kolo zahrál nad par hřiště a umístil se na konečném 68. místě. Vítězství si z Berouna odváží po kolech za 63, 62, 63 a 64 (celkem -28 ran) Benjamin Follett-Smith ze Zimbabwe.

Konečné výsledky D+D Real Czech Challenge v Berouně naleznete zde

Zdroj: GolfExtra.cz
Foto: Annie Krčmářová

Datum: Sobota 5. října 2024
Všechny články autora

Související články

Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové
Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové

20.09.2023 | V Challenge tour zbývá odehrát poslední čtyři turnaje. Ve čtvrtek do turnaje Swiss Challenge zasáhne vedle Jiřího Zusky a Filipa Mrůzka také Šimon Zach a Marek Siakala. Mrůzek se pokusí navázat na své poslední skvělé výsledky. Zach a Siakala vezou nadějnou formu z předešlých turnajů.

Jiří Zuska zazářil na Challenge Tour děleným šestým ...
Jiří Zuska zazářil na Challenge Tour děleným šestým ...

16.09.2024 | Nejen že se Jiřímu Zuskovi o víkendu na Open de Portugal už podruhé během září podařilo na Challenge Tour projít cutem, svoji skvělou hru na Royal Óbidos navíc vyšperkoval český profesionál umístěním v TOP 10 na dělené šesté pozici. To Zusku zároveň posouvá na další turnaj Challenge Tour do Itálie.

Filip Mrůzek a Jiří Zuska prošli cutem na Challenge ...
Filip Mrůzek a Jiří Zuska prošli cutem na Challenge ...

02.09.2024 | Jediný letošní podnik Challenge Tour v Polsku byl na programu druhé nejvyšší evropské série 29.8. až 1.9. Dvěma ze čtyř českých profesionálů se na turnaji podařilo projít cutem. Obě víkendová kola si na hřišti Rosa Golf zahráli Filip Mrůzek a Jiří Zuska, celkově turnaj oba zakončili v páté desítce.

Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España
Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España

06.09.2023 | Vedení Challenge Tour zařadilo do startovního pole další zastávky Challenge Tour ve Španělsku i Jiřího Zusku. Společně s ním se v turnaji představí také Filip Mrůzek. Challenge de España se odehraje od 7. do 10. září na hřišti Club de Golf Playa Serena v Almeiře.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...
TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...

23.05.2022 | Třetí cut v sezóně a doposud nejlepší umístění na LET zaznamenala Tereza Melecká. Dařilo se i Filipu Mrůzkovi, který na Challenge Tour obsadil solidní 37. místo. Nejlepšího výsledku sezóny dosáhla také Klára Spilková.

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...
Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...

17.08.2021 | Šestnáct českých golfistů se představí na turnaji D+D REAL Czech Masters, které startuje ve čtvrtek v Golf Resortu Albatross. Dvanáct profesionálů v čele s Ondřejem Lieserem doplní čtveřice amatérů včetně Matěje Bači, který obdržel kartu za svůj výkon na víkendovém Czech Open v Berouně.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde