Česká golfová federace

Aktuality

Zámořská univerzitní sezóna odstartovala, sledujte české hráče

Zámořská univerzitní sezóna odstartovala, sledujte české hráče

Tomáš Přikryl, Čtvrtek 26. září 2024

Které české hráče sledovat na univerzitních soutěžích v Americe? Jak se prosadí ve svých silných týmech novicové Denisa Vodičková a Timotej Formánek? To vše napoví start nové univerzitní sezóny v Americe. Veronika Kedroňová si připsala další zámořské vítězství, Vašek Tichý zahrál rekord školy.

Na zámořských univerzitách začala nová sezóna a český fanoušek golfu má opět příležitost sledovat českou výkonnostní špičku po boku velmi silné konkurence zahraničních hráčů. Vedle Filipa Jakubčíka, české jedničky ve světovém žebříčku WAGR, se v zámořských soutěžích představí i současná česká dvojka Timotej Formánek. Mezi ženami se svým příchodem do zámoří stala v Americe českou jedničkou z pohledu světového žebříčku Denisa Vodičková.

Veronika Kedroňová vstoupila do turnajové sezóny dalším zámořským vítězstvím, navíc v dramatické bitvě v turnaji Red Raider Invitational na hřišti The Rawls Course přetlačila o jednu ránu další českou hráčku Kláru Hurtovou. Obě zakončily poslední, třetí kolo birdie na 18. jamce a Kedroňová tak nedovolila, aby se turnaj rozhodoval v rozstřelu.

Která jména by si tedy měl český fanoušek pro letošní sezónu zaznamenat a jaké hráče sledovat?

Mezi muži v hlavní soutěži první divize National Collegiate Athletics Association nastoupí za své týmy: David Melichar (Jacksonville State), Timotej Formánek (Ohio State University), Hynek Groh (Texas State University), Filip Jakubčík (University of Arizona), Maxmilian Jelínek (Kansas University), David Mlýnek (St. John´s University), Filip Ráža (Jacksonville University), Jakub Dalibor Sutor (Old Dominion University), Václav Tichý (James Madison University) a do nejvyšší soutěže také přestoupil Jan Wdowka (Southern Illinois University).

Vy výčtu jmen chybí ještě Matěj Bača (University of Arizona), Adam Balatka (Wichita State University) a Patrik Vinter (Manhattan College), kteří ve svých týmech musí bojovat o místo v sestavě, stejně tak jako v druhé divizi Theodor Nauš (Southern Nazarene University) a Tomáš Salčák (Erskine College).

V soutěži National Association of Intercollegiate Athletics za tým Central Baptist College nastupuje Jakub Šlapal.

Na začátku sezóny se nejlepším výsledkem prozatím představil Václav Tichý, který druhé kolo turnaje JT Poston Intercollegiate ve Waynesville Country Club (par 70) obešel za 62 ran a byl z toho rekord školy – nejnižší zahrané kolo. Po kolech 70, 62 a 73 obsadil v turnaji dělené třetí místo.

Vedle nováčka Timoteje Formánka je dalším novicem Jakub Dalibor Sutor, který působí na stejné univerzitě, kde v ženském týmu nastupovala například Jana Melichová.

Mezi ženami v hlavní soutěži první divize National Collegiate Athletics Association jsou: Anna Andrýsková (University of Louisiana Monroe ), nováček Miriam Barcalová (Florida Atlantic University), Barbora Bujáková (University of Miami), Sára Dimitrová (University of Texas Arlington),  Sofie Dimitrová (Texas Christian University), Sofie Hlinomazová (University of Miami), Klára Hurtová (Texas Tech University), Veronika Kedroňová (Kent State University), Karolína Krásová (Lamar University), Alina Shchepteva (Old Dominion University), Natálie Saint Germain (University of Huston), Anna Šnoblová (Gardner Webb University) a již zmiňovaná Denisa Vodičková (Wake Forest University).

O své místo v sestavě budou muset zabojovat novicové: Nela Trávníčková (Michigan State University) a Adriana Vinterová (Southern Illinois University).

V soutěži National Association of Intercollegiate Athletics nastupují: Natálie Mikšovská (Texas Wesleyan University) a do bojů by mohla zasáhnout, pokud dostane příležitost, Klaudie Kárníková (Oklahoma City University).

Kromě vítězství Veroniky Kedroňové a druhého místa Kláry Hurtové se skvělým výsledkem prezentovala i Barbora Bujáková, která na turnaji Mary Fossum Invitational ve Forest Akers West Golf Course skončila na děleném pátém místě. Také Natálie Mikšovská skončila v turnaji Iowa National Invitational ve Willow Creek na pátém (samostatném) místě.

Denisa Vodičková prozatím zasáhla do jednoho turnaje na Annika Intercollegiate v Royal Golf Clubu, kde se umístila na dělené 39. příčce.

Výsledkový servis zámořských turnajů pravidelně přinášíme na sociální síti Facebook. V našem hlavním kanále můžete sledovat zde zmiňované hráče, které pravidelně monitorujeme.

Informace o zámořských univerzitních soutěžích, jejich rozdělení, naleznete v našem článku také zde.

Foto: Kent State University

Datum: Čtvrtek 26. září 2024
Všechny články autora

Související články

FISU World University Championship Golf 2024
FISU World University Championship Golf 2024

30.08.2024 | Český univerzitní tým golfistek se tento týden přesunul na sever Evropy do finského Seinäjoki, aby se na hřišti Ruuhikoski golf Course utkal s týmy studujících golfistek z celého světa o titul šampionek FISU World University Championship Golf 2024. Ze šampionátu odjíždí s umístěním v TOP 5.

Filip Jakubčík zakončí univerzitní sezónu národním ...
Filip Jakubčík zakončí univerzitní sezónu národním ...

23.05.2024 | V pátek 24. května odstartuje Filip Jakubčík do svého posledního univerzitního turnaje tohoto školního roku. Na hřišti Omni La Costa Resort & Spa v kalifornském Carlsbadu se pokusí navázat na své skvělé výsledky. Díky pozvánce na Arnold Palmer Cup si však nejspíše svůj pobyt v Americe prodlouží.

Veronika Kedroňová startuje ve finále NCAA
Veronika Kedroňová startuje ve finále NCAA

17.05.2024 | Veronika Kedroňová je jedinou českou hráčkou, která v americké univerzitní soutěži díky svému individuálnímu výsledku postoupila do závěrečného finále NCAA, které se hraje od 17. do 22. května na hřišti Omni La Costa Resort & Spa v kalifornském Carlsbadu.

Univerzita Karlova vítězí v prvním ročníku UNI ...
Univerzita Karlova vítězí v prvním ročníku UNI ...

14.05.2024 | Hráči týmu Univerzity Karlovy přehráli v pátek 10. 5. v soutěži univerzitních týmů UNI 2024 MATCH PLAY Západočeskou univerzitou v Plzni. Smíšené golfové týmy univerzit se utkaly ve formátu každý s každým. Předání cen se zúčastnil také prezident České golfové federace Vratislav Janda.

Filip Jakubčík získal nominaci na Arnold Palmer Cup
Filip Jakubčík získal nominaci na Arnold Palmer Cup

27.04.2024 | Filip Jakubčík se po svém vítězství v turnaji „The Western“ stal prvním českým golfistou, který se zúčastní Arnold Palmer Cupu. Turnaj se odehraje 5. až 7. července na hřišti Lahinch Golf Clubu. Jakubčík je dalším českým hráčem, který v tomto roce přepisuje historii českého golfu.

Filip Jakubčík triumfoval v USA na prestižním ...
Filip Jakubčík triumfoval v USA na prestižním ...

18.04.2024 | Český talent, působící aktuálně v zámoří jako hráč Arizona Wildcat, se stal vítězem jednoho z nejprestižnějších turnajů univerzitního golfu, Western Intercollegiate. Jakubčíkovo jméno tak přibylo na historický seznam účastníků a vítězů vedle hvězd jako Tiger Woods nebo Scottie Scheffler.

Hrubý letos nejviditelnější z Čechů v univerzitním ...
Hrubý letos nejviditelnější z Čechů v univerzitním ...

28.02.2024 | Mezi více než čtyřmi desítkami mladých českých hráčů působících v zámořském univerzitním golfu je na začátku roku nejvýraznější Petr Hrubý jr. z University of Washington. Dařilo se i Veronice Kedroňové.

Univerzitní golf v USA: příležitost pro české hráče
Univerzitní golf v USA: příležitost pro české hráče

07.12.2023 | Desítky českých mladých golfových nadějí odcházejí každoročně za oceán, aby tam spojily studium s golfem. Zámořské univerzitní podmínky momentálně využívá pro svůj golfový rozvoj na čtyři desítky mladých Čechů. O jejich úspěších se z médií dočteme. Co ale víme o tamním systému univerzitního golfu?...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde