Česká golfová federace

Aktuality

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

Tomáš Přikryl, Středa 15. listopadu 2023

Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Race to Costa del Sol se blíží ke svému dramatickému závěru a elita Ladies European Tour, včetně čtveřice českých profesionálek, se tento týden utká na předposledním turnaji sezóny 2023, Mallorca Ladies Golf Open. Turnaj s dotací 400 tisíc euro bude odehrán na tři kola bez cutu. Startovní pole tvoří pouhých 72 vybraných hráček, z nichž 64 je z čela žebříčku Race to Costa Del Sol a osm hráček bude hrát na pozvání organizátorů.

Za zmínku stojí účast šesti hráček z první desítky žebříčku Race to Costa del Sol, kromě Češky Kláry Davidson Spilkové také Indky Dikshy Dagar, Thajky Trichat Cheenglab, Švédky Johanny Gustavsson, Španělky Any Pelaez Trivino, a Angličanky Gabrielly Cowley.

Davidson Spilková vzkázala už z místa konání turnaje: „Mallorca je pro nás všechny takovým malým milým bonusem na závěr roku. Nikdo s tímto turnajem nepočítal a v kalendáři se objevil až před pár týdny. Na Mallorce jsem vlastně ještě nikdy nebyla a návštěva samotného ostrova je pro mě premiérou. Je to pro mě bonus i z pohledu počtu turnajů. V plánu jsem jich měla dvacet, a teď, díky Mallorce, jich odehraju dokonce dvacet jedna.“

Bude to vůbec poprvé, co se turnaj Ladies European Tour odehraje na Mallorce. Hostitelské hřiště Golf Son Muntaner u přístavního města Palma de Mallorca je jedním z nejkrásnějších hřišť Baleárských ostrovů. Pro svůj výjimečný design, greeny s nekonečnými výzvami a pečlivou údržbu zaměřenou na detaily je jako jediné v této oblasti zařazeno do prestižní sítě European Tour Destinations. Golf Son Muntaner je dlouhé 5674 m a má par 72.

Davidson Spilková do Španělska odcestovala již v neděli a na prohlídku neznámého hřiště se vydala mezi prvními, v pondělí po ránu.

„Hřiště vypadá krásně, vlastně celá zdejší krajina a ostrov jsou takové příjemně malebné. Navíc je vše i v resortu pěkně pohromadě – cvičné plochy, první i desátá jamka, vše u klubovny a nikam není daleko. I ubytování máme jen pět minut od hřiště. Osmnáctka Son Muntaner je sice usazená v kopcích, přesto je spíše rovinatá, ale fairwaye se mezi kopečky hodně klikatí. Je to moc pěkné hřiště mezi olivovníky,“ popsala místo předposledního turnaje golfistka.

Jako první z Češek půjde na start Kristýna Napoleaová v 9:56 z jamky č. 10, Klára Davidson Spilková také z jamky č. 10 odstartuje v 10:29, ve stejný čas začne turnaj pro Sáru Kouskovou na jamce č. 1. v 10:29 a bezprostředně po ní z téže jamky půjde v 10:40 na svůj první odpal Jana Melichová.

Výsledky Mallorca Ladies Open v rámci LET sledujte zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Tristan Jones / LET

Datum: Středa 15. listopadu 2023
Všechny články autora

Související články

Vítězná Jana Melichová věnovala triumf na LET ...
Vítězná Jana Melichová věnovala triumf na LET ...

21.07.2024 | Český sen sledovali účastníci a diváci Dutch Ladies Open 2024 19.-21. července v Nizozemsku. Jana Melichová vybojovala své druhé vítězství na LET v kariéře a poprvé se z triumfu raduje jako profesionálka. Fantastický český úspěch v Nizozemsku podtrhla Sára Kousková svým děleným sedmým místem.

Golfistky budou na LET v Londýně konkurovat tenisu ...
Golfistky budou na LET v Londýně konkurovat tenisu ...

02.07.2024 | Předposledním turnajem před olympijskou přestávkou Ladies European Tour je na programu od středy do pátku 3.–5.7. Aramco Team Series presented by PIF - London. Do prestižní týmové soutěže na hřišti golfového klubu Centurion v St. Albans na předměstí Londýna nastoupí pětice českých profesionálek.

Tipsport Czech Ladies Open: Šťastná domácí tř ...
Tipsport Czech Ladies Open: Šťastná domácí tř ...

15.06.2024 | Třináct českých golfistek je potvrzeno na turnaj Tipsport Czech Ladies Open ze série Ladies European Tour, která se odehraje od 21. do 23. června 2024 už popáté v Royal Golf Clubu Beroun.

Ladies Italian Open poslední prověrkou před Berounem
Ladies Italian Open poslední prověrkou před Berounem

13.06.2024 | Jako ostrý test bezprostředně před domácím Tipsport Czech Ladies Open využijí tři české hráčky turnaj Ladies Italian Open série LET v Itálii. O víkendu 14.-16. června na hřišti Golf Nazionale v italském Sutri chtějí doladit formu před Berounem Klára Davidson Spilková, Sára Kousková a Tereza Melecká.

Hráčky čeká na LET ve Švédsku „divoké“ Allerum
Hráčky čeká na LET ve Švédsku „divoké“ Allerum

30.05.2024 | Po týdnu stráveném ve Francii se Ladies European Tour (LET) vydává na dva turnaje do Švédska, z nichž jako první bude město Helsingborg a Allerum Golf Club hostit od pátku 31. května do neděle 2. června turnaj Dormy Open. Česká družina se zde rozroste o pátou stabilní členku LET Terezu Meleckou.

Hvězdný výsledek Davidson Spilkové na LET ve Francii
Hvězdný výsledek Davidson Spilkové na LET ve Francii

25.05.2024 | České hráčky okupovaly od čtvrtka až do soboty nejvyšší příčky na Jabra Ladies Open (LET) odehrávajícím se na hřišti Evian Resort Golf Clubu. Dva dny držela Jana Melichová dělenou 3. příčku, v sobotu ji v TOP5 vystřídala Klára Davidson Spilková, když po skvělém výkonu skončila dělená pátá.

Amundi German Masters ozdobilo české eso
Amundi German Masters ozdobilo české eso

19.05.2024 | Třetí květnový víkend patřil na okruhu LET Amundi German Masters. Z neobvykle početné skupiny šesti českých profesionálek se do víkendového finále podívala jen obhájkyně Kristýna Napoleaová a aktuální česká jednička na LET Sára Kousková. Turnaj ozdobila Tereza Melecká svým prvním esem kariéry.

Český sextet zahraje na LET v Německu
Český sextet zahraje na LET v Německu

15.05.2024 | Od čtvrtka 16. května do neděle se na Golf & Country Club Seddiner See koná Amundi German Masters. LET se tak vrací na svůj mateřský kontinent a otevírá očekávanou etapu, do které vkročí hned šestice českých profesionálek v čele s obhájkyní loňského titulu na German Masters Kristýnou Napoleaovou.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde